Vaak gestelde vragen van Cryotherapy gebruikers

De basis van het Hele Lichaam Cryotherapie ?

Wat is Cryotherapie & Hoe Werkt Het ?

Voordat je naar binnen gaat

Hoe bereid ik me voor op een cryosessie en wie kan cryotherapie gebruiken?

In sessie

Ervaring in de CRYO XC™

Voordelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van cryotherapie?

Andere veelgestelde vragen

Diversen en andere vragen over cryotherapie

Gelokaliseerde / Spot Cryotherapie

Wat is gelokaliseerde cryotherapie en hoe gebruiken we het?

De basis van het Hele Lichaam Cryotherapie ?

1. Wat is het Hele Lichaam Cryotherapie?

Het Hele Lichaam Cryotherapie is de blootstelling van het menselijk lichaam aan extreem kou, mee4stal toegediend in een cryosauna of cryokamer. Het doel van Whole Body Cryotherapy (WBC) is toegeschreven tot het uiterste vergroten van het potentieel voor een snel en verbeterd antwoord op letsel, aan lange termijn conditionering van het lichaam en het opgemerkte positieve esthetisch effect dat het op de huid heeft. Oorspronkelijk is the term cryotherapiue verleent van het Griekse word “cryo” (κρύο) welk koud betekend, en “therapy” (θεραπεία) welk genezing betekend.


Het positieve effect van cryotherapie word al honderden jaren erkend , maar het absolute potentieel is pas onlangs ontdekt. Gebaseerd op studies bij medische reacties op cryotherapie en veiligheid in toepassing, gekoppeld met langetermijn ervaring van mensen met cryotherapie, kunnen we nu volledig voordeel nemen van de extreme condities die bereikt worden in een cryosauna – cryokamer. Terwijl in een sessie, wordt iemands lichaam blootgesteld aan deze extreme temperature zodat het de indruk krijgt dat het lichaam zich in een milieu bevind waar het hypothermie ervaart. (Een conditie waar de lichaams kern temperatuur onder het normaal niveau valt van 36,7°C or 98°F) Als een reactie, reageert de hersenen overeenkomstig als bij hypothermie door het vernauwen van de bloedvaten en spieren, voornamelijk in de perifere delen van het lichaam, een process dat vaatvernauwing genoemd wordt.

Wanneer de sessie over is en het lichaam zich realiseert dat de condities weer veilig zijn, laat het bloed vezels en spieren vrij in een act van vaatverwijdering. Enig risico dat men lookt op hypothermie met WBC is voorkomen door de tijdslimiet dat iemand erin is, een limiet van 3 minuten. Op korte termijn is WBC gezien het herstel te versnellen van letsel, maar het heeft ook bijgedragen aan de verbetering in sommige nadelige gezondheids staat.

Lees verder

2. Voor wie is WBC ongeschikt?

Contra-indicaties tot hele lichaam cryotherapie omvatten: Zwangerschap, hoge bloed druk (180-100), onstabiel coronaire syndroom, hartritmestoornissen, all hart stoornissen, hart implantaties, slagader problemen, diepe veneuze trombose (DVT),


andere vormen van trombose, hersen/cerebrale problemen, toevallen, kanker, urinewegen ziektes, long ziektes, tekort aan rode bloedcellen, infecties, kou allergie, onder de leeftijd van 18 moet ouderlijke toestemming hebben. Het is aanbevolen dat iedere klant eerst zijn arts bezoekt om zeker te zijn dat zij geschikt zijn de cryokamer binnen te treden.
Lees verder

3. Waarom gebruiken we LN2 (vloeibare stikstof), is het schadelijk?

Tegenwoordig zullen bijna alle cryogene apparatuur grotendeels gebaseerd zijn op een koelvloeistof genaamd Vloeibare stikstof, net als onze cryosauna. LN2 heeft verschillende kenmerken die het de perfecte koelvloeistof maken voor gebruik in WBC.


De eerste reden is de overvloed in de atmosfeer (ongeveer 77% van de atmosfeer), omdat we het gemakkelijk uit de lucht om ons heen kunnen verzamelen door het in vloeibare vorm samen te persen. Ten tweede maakt de vloeibare toestand van stikstof een eenvoudige opslag van de benodigde koelvloeistof mogelijk.

De kooktemperatuur bedraagt -196° Celsius, wat ons helpt om zeer snel extreem lage temperaturen te verkrijgen. De derde reden is de toegankelijkheid en het aantal distributeurs om uit te kiezen. De vierde reden zijn de bestaande richtlijnen voor veiligheid en gemakkelijke toepassing en hantering van LN2 in de praktijk, waardoor het veilig is voor gebruik in vrijwel alle omstandigheden. Daarom is profiteren van de extreme temperaturen van LN2 (-196 °C of -320 °F) zo eenvoudig.

Lees verder

Voordat je naar binnen gaat

1. Wat zijn de risico’s van WBC?

Cryotherapie voor het hele lichaam wordt zeer goed verdragen en heeft minimale risico’s. Risico’s zijn onder meer schommelingen in de bloeddruk tijdens de behandeling tot 10 punten systolisch


(dit effect keert terug na het einde van de procedure, omdat de perifere bloedsomloop weer normaal wordt), allergische reactie op extreme kou (zeldzaam), roodheid en brandwonden op de huid (alleen bij blootstelling aan lage temperaturen langer dan aanbevolen). De risico’s worden het meest waargenomen bij personen die hun aandoening kunnen terugvinden op de lijst met contra-indicaties.
Lees verder

2. Wie mag WBC niet gebruiken?

De volgende aandoeningen zijn contra-indicaties voor cryotherapie van het hele lichaam: zwangerschap, ernstige hypertensie (BP> 180/100), acuut of recent myocardinfarct,


onstabiele angina pectoris, aritmie, symptomatische cardiovasculaire ziekte, pacemaker, perifere arteriële occlusieve ziekte, veneuze trombose, acuut of recent cerebrovasculair accident, ongecontroleerde aanvallen, syndroom van Raynaud, koorts, tumorziekte, nier- en urinewegaandoeningen, symptomatische longaandoeningen, bloedingsstoornissen , ernstige bloedarmoede, infectie, claustrofobie, verkoudheidsallergie, leeftijd jonger dan 18 jaar (ouderlijke toestemming voor behandeling nodig), acute nier- en urinewegaandoeningen.

Klanten moeten altijd contact opnemen met hun medische zorgverleners met betrekking tot hun specifieke medische status.

Lees verder

3. Wie moet WBC gebruiken?

WBC is ideaal voor atleten die op zoek zijn naar spierherstel, mensen met chronische pijn en ontstekingsaandoeningen en mensen die op zoek zijn naar gewichtsverlies en huidverjonging.


Cryotherapie wordt na de operatie gebruikt om de genezing te versnellen en pijn te verminderen zonder de bijwerkingen van pijnstillers. Jongere cliënten van 10 tot 18 jaar kunnen WBC gebruiken met toestemming van hun ouders.
Lees verder

4. Is WBC comfortabel?

Ja. WBC omvat droge, hypergekoelde lucht die over het huidoppervlak stroomt; dus het proces bevriest nooit huidweefsels, spieren of organen. Het resultaat is slechts een


“gevoel” van het koud hebben. Het lichaam wordt voor de gek gehouden door te geloven dat deze extreme kou levensbedreigend is. Cryotherapie is een droge verkoudheid zonder vocht en verdraagbaar, zelfs voor degenen die niet echt van de kou houden.
Lees verder

In sessie

1. Wat draag ik in de Cryosauna?

voeten. We bieden ook lichte katoenen handschoenen voor je handen. Mannen moeten droog ondergoed hebben; niet vereist voor vrouwen.


Alle sieraden, horloges, kettingen, armbanden en oorbellen worden verwijderd. Het idee is om zoveel mogelijk huidoppervlak bloot te leggen, zodat de reactie van het lichaam wordt geoptimaliseerd.

Beschouwen zichzelf als koude intolerantie. Tegen het einde van de behandeling kunt u een “spelden-en-naalden”-gevoel krijgen dat na de behandeling zal verdwijnen.

Lees verder

2. Wat gebeurt er tijdens de sessie?

De cryosauna zet vloeibare stikstof om in extreem koude gasvormige lucht die de cabine binnenkomt met als doel de temperatuur van het huidoppervlak van de cliënt gedurende een periode van 1,5 – 3 minuten te verlagen.


De huid reageert op de kou en stuurt signalen naar de hersenen, die op hun beurt de regulerende functies van het lichaam stimuleren en ontstekingsremmende eiwitten en endorfines in de bloedbaan afgeven. De effecten beginnen direct nadat de cliënt de cryosauna verlaat.
Lees verder

3. Hoe voelt de cliënt zich na de sessie?

WBC stimuleert het lichaam om endorfine aan te maken, de hormonen die ons alert en energiek maken. De opzwepende effecten van elke sessie duren meestal zes tot acht uur. WBC kan pijn in gewrichten en geblesseerde gebieden verlichten.


De cliënt kan ook verbeteringen in hun slaapkwaliteit voelen na WBC.
Lees verder

4. Is lichaamsbeweging aanbevolen na de cryotherapiesessie?

Ja, een voordeel van cryotherapie ten opzichte van ijstherapie is dat weefsels en spieren niet worden bevroren. Tien tot 15 minuten lichte inspanning na cryotherapie zal een snellere vasodilatatie van de bloedvaten en haarvaten veroorzaken en de periode van analgesie verlengen.

5. Moet ik voor of na een sessie douchen?

Douchen is niet nodig voor of na cryotherapie. De hele procedure is droog en maakt je huid niet nat.

6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een optimaal resultaat te bereiken?

Afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld, moeten in eerste instantie vijf tot tien behandelingen kort achter elkaar (om de dag) plaatsvinden. Na deze initiële laadperiode moeten de onderhoudsbehandelingen minstens eenmaal per week plaatsvinden.

Voordelen

Bestrijdt ontstekingen

Met de hulp van medische experts begrijpen we nu het gevaar van chronische ontstekingen. Het is erkend als een hoofdoorzaak van ziekten die verband houden met veroudering en andere ernstige handicaps voor de gezondheid.


Die handicaps kunnen de vorm hebben van diabetes, kanker, hartgerelateerde ziekten en degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Het gebruik van WBC wordt soms aanbevolen als een aanvullende procedure om ontstekingen te verlichten.
Lees verder

Metabolisme

Het basisprincipe van cryotherapie voor het hele lichaam ligt in de afweerreactie van het lichaam op de extreme kou, die een tijdelijke illusie wekt dat het lichaam onderkoeld raakt.


Het lichaam blijft werken zodat de kerntemperatuur onder alle omstandigheden, inclusief WBC, op een natuurlijk niveau blijft. Dit proces veroorzaakt een toename van de stofwisseling tijdens WBC. Dit kan op zijn beurt de stofwisseling positief beïnvloeden.
Lees verder

Sportvoorbereiding

Als onderdeel van de sportvoorbereiding wordt WBC aanbevolen voor het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en een algehele verhoging van het energieniveau net voor trainingen of sportinspanningen.


Cryobehandelingen na de training helpen het herstel van blessures te versnellen en energie te herstellen na een intensieve inspanning.
Lees verder

WBC en sport

WBC is geschikt voor zowel professionele & gelijk aan amateursporters. Cryotherapie in zijn vele vormen is al tientallen jaren in gebruik binnen de hele sportindustrie en blijft groeien.


In het heden kan WBC een onmiddellijke en effectieve methode zijn om verlichting toe te passen op diegenen die hebben geleden aan verschillende sportgerelateerde verwondingen of die in het spel moeten blijven.
Lees verder

Andere veelgestelde vragen

1. Wat als ik het vaak koud heb of het snel koud heb?

Omdat de kou van WBC alleen het huidoppervlak binnendringt, ervaart u slechts een lichte kou. Cryotherapie verbetert de bloedsomloop door het lichaam en stimuleert de aanmaak van bruin vet, dus uw toekomstige vermogen om kou te verdragen zou moeten verbeteren.

2. Kan de cliënt verkouden worden door WBC?

Nee. Door de onmiddellijke koude-impact van de cryotherapie zal de interne lichaamstemperatuur gedurende een korte periode stijgen. De stimulatie van het immuunsysteem kan helpen de ernst en frequentie van toekomstige verkoudheden te verminderen.

3. Kunnen personen met claustrofobie WBC-sessies doen?

Ja. Het hoofd van de cliënt blijft blootgesteld aan de omgevingslucht in de kamer en ze kunnen communiceren met alle personen in de kamer. Het hoofd van de cliënt blijft te allen tijde boven de bovenrand.


De cabinedeur sluit alleen met behulp van magneten, kan dus niet op slot en er is gedurende het hele proces een medewerker aanwezig om de klant in de gaten te houden.
Lees verder

4. Hoe verhoudt cryotherapie zich tot een ijsbad?

WBC-behandeling resulteert in een heel andere reactie van het lichaam dan bij een ijsbad. In de cryosauna bereikt drie minuten extreme, droge kou alleen de bovenste lagen van de huid en koude receptoren, waardoor de hersenen de bloedstroom beperken tot een interne cyclus.


WBC zorgt ervoor dat het lichaam ontstekingsremmende eiwitten en endorfines vrijgeeft, wat resulteert in supergeladen bloed. In een ijsbad zorgt een kwartier koud water er in eerste instantie voor dat het lichaam bloed naar de ledematen transporteert, wat resulteert in een verlaging van de lichaamstemperatuur.
Lees verder

5. Hoe spreek ik met eerdere gebruikers of andere klanten?

Als u gebruikers van WBC wilt spreken over de effecten of apparatuur, raadpleeg dan onze referentiesectie of bezoek onze kaartpagina voor een interactieve kaart met contactgegevens voor onze klanten.

Gelokaliseerde / Spot Cryotherapie

Wat is gelokaliseerde cryotherapie en hoe gebruiken we het?

Lokale cryotherapie is bedoeld voor kortdurende lokale/spotbehandeling van specifieke punten op het lichaam (gezicht, gewrichten etc.). De stroom extreem koele lucht barst open bij temperaturen van -110°C tot -150°C.


Elk gebied wordt gedurende een periode van ongeveer 1 tot 3 minuten behandeld, waarbij de gebruikelijke duur van de sessie 10-15 minuten is.

Omdat de maximale temperatuur bij het mondstuk is (tot -150 ˚С), moeten we vakkundig de operator de nodige mate van koeling kunnen bereiken door de afstand van het mondstuk tot de blootgestelde huid te variëren (elke centimeter van de stroom betekent temperatuurstijging met 50 tot 80˚С) en het debiet.

Lees verder

Sollicitatie:

– Cosmetologie (cryogene massage, cellulitis, acne, seborroe enz.)
– Dermatologie (psoriasis, neurodermitis, eczeem etc.)


– Neuropathologie (neuritis, neuralgie, radiculitis)
– Manuele therapie (osteochondrose)
– Behandeling van blessures
– Behandeling van brandwonden
– Sportgeneeskunde
– Herstel na een operatie
Lees verder

Effecten:

– Verwijdering van acute en chronische pijn, spasmen
– Verwijdering van ontsteking, oedeem


– Regulering van spiertonus
– Verbetering van de motorfunctie
– Activering van metabolische processen
– Verhoogde immuniteit
– Verbetering van de microcirculatie
– Regeneratie van weefsel
Lees verder

Voordelen van Cryofacial – Spot Cryotherapie

– Stabiliteit van therapeutische factoren, variabiliteit, doseringseffecten
– Mogelijkheid om een deel van het lichaam te beïnvloeden in strijd met de integriteit van de huid, in gebieden die niet toegankelijk zijn voor andere koelmiddelen


– Mogelijkheid om medicatie aanzienlijk te verminderen en volledig te elimineren
– Procedures die comfortabel zijn om schade en microtrauma uit te sluiten, leiden niet tot bijwerkingen
– Procedures zijn kort, vereisen geen voorbereiding van het apparaat, noch van de patiënt, wat een voordeel biedt in bandbreedte bij andere soorten cryotherapie.
Lees verder

CRYONiQ-hulplijn

Hulp nodig met iets anders?
Neem contact op.