Volledige Lichaam Cryotherapy in de CRYO XC™

CRYO XC™ cryotherapy unit

Over de Cryochamber – Cryosauna CRYO XC™

De Cryochamber ook de cryosauna genoemd is een innovatief apparaat dat geheel lichaam cryotherapie behandeling geeft met extreem koude temperaturen. The Cryochamber/Cryosauna is de meest toegepaste vorm van cryogenic kamer therapie geworden. De populariteit is uitgegroeid in diverse takken van sport, gezondheid en wellness. In het gebruik van de cryotherapie kamer apparatuur, kunnen we nu het lichaam sneller stimuleren tot herstel, pijn verlichten, inflamatie luwen, mobiliteit verhogen, sterkte, flexibiliteit, conditie van auto-immuun ziektes verbeteren,toename van huid collagen en celluliet reductie. Het bereikt deze wenselijke effecten door het voordeel te nemen van de condities ingestelt in de extreme temperaturen variërend van -110°C to -160°C in de cryokamer.

Hoe het werkt

Het systeem mixes damp van vloeibare stikstof met lucht om binnen in de cabine van extreem lage temperatuur te voorzien. Voordat een series van sessies begint, wordt de Cryosauna — Cryocabine voor-gekoeld tot een standaard temperatuur, als het eenmaal klaar is met het process van de cryo cabine voor te koelen, is het toestel klaar voor de behandeling. Standaard temperaturen in de cryobehandeling sessie reeks van -110°C to -160°C / -166°F to -260°F gebaseerd op de operatie modus. De duur van een sessie ligt tussen de 2 tot 3.5 minuten. Instellingen en modus zijn aan te passen op elok gegeven moment tijdens de behandeling mocht een klant om lagere temperaturen of korter/langer sessies vragen.

CRYO XC™ Plus Cryotherapy unit
Callum Smith

Wat zijn de effecten van WBC?

Tijdens het gebruik, de extreem koude lucht verlaagt de huid temperatuur zeer snel waarbij het lichaam reageert door het vaatvernauwing proces te initiëren. Vaatvernauwing neemt plaats als een defensieve reactie van het lichaam tegen de extreme omstandigheden. Wanneer de behandeling is be-eindigt en de koude stimulatie stopt, komt het proces van vaatverwijding in actie en staat het bloed toe terug te keren naar gebieden waar het uit geduwd was. Als de klant eenmaal uit de cryo machine stapt is het mogelijk dat de klant een stormloop van endorfines ervaart dat tot 4 uur kan duren zowel als een gevoel van toename van bloedstroom door extremiteiten.

CRYONiQ-hulplijn

Neem bij vragen over kwaliteitscontrole en certificering en kwaliteitsnormen contact met ons op via support@cryoniq.nl